Pors i ansietats (estrès)

Quan arribem a ser conscients que patim ansietat és que portem molt de temps vivint amb estrès.

Amb una situació d’ansietat prolongada i intensa es pot desencadenar una crisi amb símptomes tan desagradables com la sudoració, taquicàrdia, marejos, nàusees i, fins i tot, sensació de mort imminent. Si ho has viscut, saps perfectament de què estic parlant.

En l’origen de l’ansietat es troben la por i la necessitat de control. Aquestes pors es poden transformar en patologies com fòbia social, hipocondria, ansietat generalitzada, preocupació crònica, estrès, insomni o comportaments compulsius com menjar, fumar, beure, etc. Aquests trastorns afecten seriosament la qualitat de vida de qui els pateix i de les persones que estan en el seu entorn proper.

El tractament que jo proposo es basa en treballar a nivell físic, psíquic i emocional per gestionar amb èxit la por que es troba a la base. Per a això cal eliminar o reduir els pensaments catastròfics, aprendre a respirar correctament i alliberar-se del pes del passat, sense obsessionar-se pel futur per mantenir feliçment centrat en el present.

L’objectiu final del meu mètode per tractar l’ansietat és acceptar que la vida porta implícita un component d’incertesa que fa impossible el control, malgrat la qual cosa es pot viure feliç.